Netherlands nationals: Stagiair waterkwaliteit

Rijkswaterstaat

Utrecht, Netherlands 🇳🇱

Lelystad, Netherlands 🇳🇱

  • Stand­plaats: Utrecht, Lelystad
  • Uren per week: 36
  • Vergoeding: €747
  • Niveau: Master/doctoraal, Bachelor – HBO
  • Vakgebied: Onderzoek / wetenschap
  • Reageren voor: 1 mei Nog 8 dagen
  • Vacaturenummer: STAGE-WVL-23-012
  • Plaatsingsdatum: 19 april 2023
  • Dienst­verband: Afstudeerstage / scriptie

Functie­omschrijving

Wil jij onderzoek doen naar de waterkwaliteit? En daarmee bijdragen aan het verminderen van de uitstoot of het vermeerderen van vastlegging van koolstofverbindingen in grote meren? Lees dan snel verder, deze stage is iets voor jou!

Bij Rijkswaterstaat zijn we op zoek naar een stagiair voor een stage bij het team dat zich richt op de kwaliteit van water en natuur in de Rijkswateren. Rijkswaterstaat ontwikkelt kennis over hoeveel broeikasgassen uit de zoete oppervlaktewateren komen. Sinds een aantal jaren staat het onderwerp in de belangstelling omdat 10% van alle Nederlandse broeikasgassen (methaan) uit sloten blijkt te komen. De Noordzee neemt echter broeikasgassen (CO2) op. Voor de zoete Rijkswateren hebben we nog weinig idee over wat er aan de hand is. Of er maatregelen nodig zijn om te verminderen (of opname te stimuleren) is nog weinig kennis.

Voor het IJsselmeergebied en in de Veluwerandmeren zijn diverse sediment monsters genomen en is berekend wat de over- en onder verzadiging is van CO2 in het water. We willen graag de koolstofcyclus kwantificeren voor het Veluwemeer, dus hoeveel gaat erin en hoeveel gaat eruit op jaarbasis in een periode met goede en minder goede waterkwaliteit.

Het onderzoek vindt plaats samen met de Radboud Universiteit en het NIOO. Als stagiair help je het team met het verwerken en analyseren van data en het maken van informatie uit de data. Je zal verantwoordelijk zijn voor het analyseren van de data en het maken van een rapport met schattingen van de koolstofbalans voor twee periodes van het Veluwemeer.

Is deze stage iets voor jou? Solliciteer direct! Eerst nog een vraag? Neem contact op met stage@rws.nl.

Functie-eisen

  • je volgt een hbo- of academische opleiding in de richting van (toegepaste) biologie, watermanagement, milieukunde, biomedische wetenschappen, ecologie, bio-informatica, of aanverwante opleidingen;
  • je herkent je in de competenties: nieuwsgierig, analytisch en samenwerken.

Arbeids­voorwaarden

  • Dienst­verband: Afstudeerstage / scriptie
  • Minimaal aantal uren per week: 36
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Werk je minder dan 40 uur? Dan is je vergoeding naar rato. Naast je stagevergoeding heb je recht op betaalde vakantie-uren.

Indien je geen studentenreisproduct hebt, kom je in aanmerking voor een mobiliteitskaart van Rijkswaterstaat. Let op! Dit geldt alleen indien je geen recht meer hebt op een OV-chipkaart. Indien je wel in het bezit bent van een studentreisproduct, maar extra reiskosten maakt t.b.v. de uitvoer van je stagewerkzaamheden dan kan je deze reiskosten declareren.

Bijzonderheden

  • dit betreft een afstudeerstage/onderzoekstage;
  • je kunt alleen stagelopen bij Rijkswaterstaat als je staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling;
  • de stage start in september 2023 en duurt tot februari 2024. De exacte start- en einddatum bepalen we in onderling overleg;
  • de stage is in eerste instantie voor 36 uur per week. Mocht dit niet passen, dan kunnen we uiteraard in overleg bepalen voor hoeveel uur jij stage komt lopen;
  • heb je inhoudelijke vragen over deze stagevacature? Neem dan contact op met het Stagebureau, via stage@rws.nl.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Water, Verkeer en Leefomgeving

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL)? Dit organisatieonderdeel is leidend in het denken over, en voorbereiden op, de grote transitievraagstukken, zoals klimaatadaptatie en circulariteit. WVL voorziet uitdagingen, kansen en mogelijkheden voor een toekomstbestendig Nederland door kennis te (laten) ontwikkelen, te beheren en te delen.

WVL werkt hierin nauw samen met kennisinstituten, decentrale overheden en marktpartijen uit binnen- en buitenland. Vaak gaat het om schaarse, heel specifieke, kennis zoals duurzame en slimme mobiliteit, een aanpak voor zwerfafval rondom en onze wegen en in onze wateren, en innovaties als een circulair viaduct. Ook wordt onderzocht hoe in tijden van droogte, water beter vast kan worden gehouden. Verder monitort en analyseert WVL verkeersongevallen en optimaliseert het de veiligheid op en rond de wegen voor mensen, dieren en natuur.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen WVL, verspreid over vier directies: Bedrijfsvoering, Inkoop & Prestatiemanagement, Bereikbaarheid & Netwerkkwaliteit, Veiligheid & Water en Leefomgeving.


POSITION TYPE

ORGANIZATION TYPE

EXPERIENCE-LEVEL

DEGREE REQUIRED

LANGUAGE REQUIRED

You ad could be here!